Ga terug
+ stuks
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Knakworst croissants

Knakworstjes in bladerdeeg (pigs in blanket) zijn al hartstikke lekker, maar deze knakworst croissants zijn nog nét een stukje lekkerder en in een handomdraai gemaakt.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg voor 6 croissants
  • 1 blik knakworsten
  • pittige mosterd (zoals Dijon mosterd)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en haal het croissantdeeg uit het blik. Verdeel het deeg in 6 driehoeken door met een scherp mesje over de gekartelde lijntjes van het deeg te gaan.
  • Smeer het bovenste en breedste deel van de driehoek in met de mosterd en leg hier een knakworst op. Als je wilt kun je een paar croissants vullen met twee worstjes. Houd er rekening mee dat het oprollen wel iets moeilijker zal gaan.
  • Rol het deeg op tot croissants waarbij je de knakworst in de croissant draait. Bestrijk de croissants met het los geklopte ei en bestrooi met sesamzaadjes.
  • Leg de knakworst croissants op een rooster of bakplaat met bakpapier en bak ze in 12 – 14 minuten gaar en goudbruin.
Tips
Eet je knakworst croissants als ze nog warm zijn, want dan zijn ze natuurlijk het lekkerst. Ze zijn erg lekker op zichzelf, maar als je van ketchup houdt kun je ze daar ook nog even in dippen. Lekker voor de lunch, maar ook net zo lekker als snack in de avond op de bank.
Bewaren
Wanneer de knakworst croissants al gebakken zijn, zijn ze in de koelkast 3-4 dagen houdbaar in een luchtdichte trommel.