Ga terug
+ stuks
CHORIZO-CHEDDAR MINI MUFFINS recept
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Chorizo-cheddar mini muffins

Een hartige muffin? Ja, hoor dat kan heel goed. Dat bewijst dit recept voor heerlijke chorizo-cheddar mini muffins.
Porties: 28 stuks

Ingrediënten

  • 1 ei (M)
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 250 ml volle melk
  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • peper naar smaak
  • 80 gram chorizo (in kleine stukjes)
  • 100 gram cheddar (in stukjes)

Instructies

  • Het is het makkelijkst om twee kommen te nemen. In de ene kom doe je het ei, zonnebloemolie en melk. In de andere kom voeg je de bloem, bakpoeder, zout en peper samen. Roer de inhoud van de kommen afzonderlijk door elkaar en voeg ze dan samen. Met een spatel meng je het vlot tot een beslag. Hier mogen best nog wat klontjes in zitten.
  • Voeg de stukjes chorizo en cheddar toe en spatel dit door het beslag. Vet je muffinvorm in en bestuif hem eventueel met bloem, vul dan de vormpjes met het beslag. Bang dat je de mini muffins er niet meer uit krijgt? Leg dan een strookje bakpapier in elk vormpje, dan kun je ze er daarmee eenvoudig uithalen.
  • Bak de mini muffins in 12-15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
3-4 dagen houdbaar in een afgesloten verpakking buiten de koelkast.