Een hartige muffin? Ja, hoor dat kan heel goed. Dat bewijst dit recept voor heerlijke chorizo-cheddar mini muffins.
Porties: 28stuks
Ingrediënten
1ei(M)
100mlzonnebloemolie
250mlvolle melk
250grambloem
2tlbakpoeder
snuf zout
peper naar smaak
80gramchorizo(in kleine stukjes)
100gramcheddar(in stukjes)
Instructies
Het is het makkelijkst om twee kommen te nemen. In de ene kom doe je het ei, zonnebloemolie en melk. In de andere kom voeg je de bloem, bakpoeder, zout en peper samen. Roer de inhoud van de kommen afzonderlijk door elkaar en voeg ze dan samen. Met een spatel meng je het vlot tot een beslag. Hier mogen best nog wat klontjes in zitten.
Voeg de stukjes chorizo en cheddar toe en spatel dit door het beslag. Vet je muffinvorm in en bestuif hem eventueel met bloem, vul dan de vormpjes met het beslag. Bang dat je de mini muffins er niet meer uit krijgt? Leg dan een strookje bakpapier in elk vormpje, dan kun je ze er daarmee eenvoudig uithalen.
Bak de mini muffins in 12-15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
3-4 dagen houdbaar in een afgesloten verpakking buiten de koelkast.