Ga terug
+ stuks
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Mini MonChou galettes

Deze mini MonChou galettes zijn ontzettend lekker en zijn zeker het uitproberen waard. De kleine gebakjes met MonChou zijn ook nog eens eenvoudig te maken.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

Deeg voor galettes

  • 200 gram bloem
  • 2 tl fijne kristalsuiker
  • snuf zout
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 2-4 el koud water

Vulling

  • 125 ml slagroom
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram MonChou
  • blik kersen vlaaivulling (hier heb je iets meer dan de helft voor nodig)

Afwerking

  • 1 ei (geklutst)
  • rietsuiker

Instructies

  • Begin met het maken van het deeg voor de galettes. Roer in een kom bloem, suiker en zout door elkaar. Voeg de boter in blokjes toe en kneed (met de hand of een mixer) tot een kruimelig deeg.
  • Voeg dan 2 eetlepels koud water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Mocht het wat droog blijven kun je nog 1-2 eetlepels toevoegen. Verpak het deeg in folie en leg minstens een half uur in de koelkast.
  • Maak ondertussen de MonChou vulling. Klop in een kom de slagroom stijf. In een andere kom spatel je de suiker, vanille extract en MonChou rustig door elkaar. Voeg de slagroom toe aan het MonChou mengsel en mix dit op een lage stand (of gewoon met de spatel) door elkaar. Zet de vulling in de koelkast tot je hem nodig hebt.
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke delen, draai elk stukje deeg tot een balletje. Druk het met de hand een klein beetje platter en rol vervolgens uit op een met bloem bestoven werkblad. Rol uit tot het deeg ongeveer 2-3 mm dik is. Leg elk stuk deeg vast op een met bakpapier beklede bakplaat (niet op elkaar).
  • Schep op elk lapje deeg 1-2 eetlepels van de MonChou vulling, smeer gelijkmatig uit maar houd de randen goed vrij. Schep ongeveer een eetlepel van de vlaaivulling op elk taartje en vouw de randen over de vulling naar binnen.
  • Smeer het deeg in met het geklutste eitje en strooi wat rietsuiker over de taartjes.
  • Bak de MonChou galettes in 15-18 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
Lekkerst is om ze nog (lauw)warm te serveren. Laat wel even afkoelen voordat je ze serveert, dan worden de randen lekker bros. Vooraf maken kan, maar houd er rekening mee dat de korst dan wat zachter wordt.
Je kunt overigens ook één grote galette maken in plaats van zes kleintjes. Bak de galette dan in ongeveer 25 minuten op 200 °C.
Bewaren
De MonChou galettes in zijn geheel kunnen 2-3 dagen in de koelkast worden bewaard. Het deeg alleen kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard.