Ga terug
+ of 6 porties
WAFEL WENTELTEEFJES MET CITROENMASCARPONE bakken
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Wafel wentelteefjes met citroenmascarpone

Wist je dat je ook heel goed wentelteefjes kan maken met wafels? En de citroenmascarpone maakt het helemaal af. Een echte topper!
Porties: 3 of 6 porties

Ingrediënten

  • 1 pak poedersuikerwafels (6 stuks)
  • 4 eieren (M)
  • 2 flinke scheuten melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor de vulling

  • 250 gram mascarpone
  • 2 el lemon curd
  • 125 gram verse frambozen
  • 125 gram verse blauwe bessen
  • beetje poedersuiker

Instructies

  • Doe in een kom de eieren, melk, kaneel en vanillesuiker. Roer met een garde door elkaar tot alles vermengd is.
  • Giet het eimengsel over in een diepe schaal of diep bord dat groot genoeg is voor de wafels.
  • Verhit een grote koekenpan met een klontje boter en doop de eerste wafel in het eimengsel. Draai na 20-30 seconden voorzichtig om, doe dit met een grote spatel of beide handen. De wafels worden zwaar en breekbaar door het opgenomen vocht.
  • Leg de wafel in de pan en doe hetzelfde voor een tweede wafel. Per keer kun je twee wafels in de pan bakken. Bak de wafel wentelteefjes gaar en goudbruin op middelmatig vuur. Iedere zijde heeft zo’n 1-2 minuten nodig.
  • Leg de wafels op een bord afgedekt met aluminiumfolie, zodat ze warm blijven terwijl je alle 6 de wafels bakt.
  • Doe de mascarpone in een kom en voeg hier de lemon curd aan toe. Mix stevig door tot je een gladde room hebt.
  • Neem een hele wafel of snijd een wafel diagonaal doormidden – afhankelijk van hoe groot je de portie wilt hebben – en beleg de bodem wafel met de room en een laagje frambozen en blauwe bessen.
  • Dek af met een tweede wafel of de andere helft van de wafel. Rijg een blauwe bes en framboos door een prikker en prik deze erin. Maak af met een beetje poedersuiker.
Tips
Met twee wafels heb je een stevig ontbijtje of lunch gemaakt, door iedere wafel diagonaal doormidden te snijden en dus maar één wafel per persoon te serveren heb je een lekker dessert gemaakt.
Bewaren
Je kan de wafel wentelteefjes ongeveer 1 week bewaren in de koelkast. Wanneer ze buiten de koelkast blijven, eet ze dan op binnen ongeveer 3 dagen.