Recept afdrukken

Volkoren kwarkbroodjes

Broodjes bakken voor het ontbijt? Deze kwarkbroodjes heb je zo gemaakt, dat wordt smullen!
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 150 gram volkoren meel
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 0,5 ei (M)
  • 150 gram kwark
  • 60 ml melk + extra voor bestrijken
  • 60 ml zonnebloemolie
  • handje pitten en zaden naar keuze

Instructies

  • In een droge kom voeg je de droge ingrediënten samen: bloem, volkoren meel, bakpoeder, zout en suiker. Roer met een spatel door elkaar.
  • In een aparte kom doe je de overige ingrediënten bij elkaar, kluts met een garde goed door elkaar. Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom met droge en gebruik een spatel (of eventueel handmixer) tot het een deeg wordt. Kneed het laatste stukje met de hand. Je hoeft niet lang door te kneden, zodra het een soepel en egaal deeg is kun je stoppen.
  • Verdeel het deeg in 14 delen en draai er bolletjes van. Dip ze even in het zaden- en pittenmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de broodjes met wat melk.
  • Bak de kwarkbroodjes in 20-25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

De broodjes zijn het lekkerst als je ze gelijk (warm) opeet. Buiten de koelkast blijven ze goed verpakt 2-3 dagen goed, in de vriezer tot 3 maanden.