Een heerlijk fris en zoet barbecue recept: gegrilde donut en fruit spiesjes. Eenvoudig te bereiden op je eigen barbecue!
Porties: 6personen
Ingrediënten
3gesuikerde donuts
Vers fruit(bv. aardbeien, abrikozen, nectarines, perziken en/of ananas)
35grampoedersuiker
1tlmelk
Extra benodigdheden
barbecue of grillpan
houten prikkers
Instructies
Laat de houten prikkers 10 minuten in water weken en snijd de donuts in 4 gelijke stukken.
Zorg dat het fruit dat je gebruikt ook schoon en in stukken is gesneden. Aardbeien hoef je alleen te ontkronen. Het fruit moet ongeveer dezelfde grote hebben als de donut stukken, zodat je de spies gelijkmatig kunt grillen.
Rijg aan iedere prikker twee stukken donut afgewisseld met de stukken fruit.
Zorg voor een goed hete barbecue of grillpan en gril de spiesjes 1-2 minuten, keer om en gril nogmaals 1-2 minuten. Zodra je mooie grill strepen hebt en het fruit een beetje zacht wordt zijn de spiesjes klaar.
Terwijl de spiesjes op de barbecue liggen maak je het glazuur door 35 gram poedersuiker te vermengen met 1 tl melk.
Garneer de gegrilde donut en fruit spiesjes met het glazuur en serveer warm. De spiesjes zijn ook erg lekker vergezeld met een bolletje ijs.