Ga terug
+ ijsjes
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Limoncello-basilicum ijsjes

Een bevroren cocktail klinkt natuurlijk als hét ijsje van deze zomer. Probeer deze Limoncello-basilicum ijsjes zeker eens uit!
Porties: 10 ijsjes

Ingrediënten

  • 420 ml kokend water
  • 4 el fijne kristalsuiker
  • rasp en sap van 3 citroenen
  • 120 ml limoncello
  • snufje zout
  • 16-18 basilicumblaadjes

Instructies

  • Kook het water en meet dit af in een maatbeker. Roer de suiker erdoor en zet opzij zodat het kan afkoelen, het is prima als het nog een beetje warm is, zolang het maar niet meer heel erg heet is.
  • Was de citroenen en rasp ze daarna, pers ook het sap eruit. Roer het rasp en sap door het afgekoelde water, samen met de limoncello en het zout.
  • Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes. Roer goed door zodat je ook de rasp vrij gelijkmatig over de vormpjes verdeeld. Duw in elk ijsje twee basilicum blaadjes en steek de stokjes erin.
  • Zet de ijsjes minimaal 14 uur in de vriezer.
Tips
In het boek wordt in plaats van suiker xylitol (een zoetstof) gebruikt. Ik had dit niet in huis en met suiker werkt het ook prima, maar je kunt dus ook xylitol gebruiken als je dit hebt.
IJsjes met alcohol hebben een lager smeltpunt, dat betekent dat ze sneller zullen smelten. Haal ze dus pas uit de vriezer op het moment dat je ze wilt serveren.
Bewaren
In de vriezer tot 3 maanden te bewaren.