Wraps met gerookte zalm doen het altijd goed op feestjes. Deze gerookte zalm wrap taartjes zijn ook hartstikke lekker.
Porties: 4taartjes (16 hapjes)
Ingrediënten
4grote wraps
200gramroomkaas
200grammascarpone
peper en zout
1tl gedroogde dilletopjes
200gramgerookte zalm
1avocado
limoensap
Instructies
Steek met een ronde uitsteker of kookring 3 rondjes uit iedere wrap, voor ieder taartjes heb je namelijk 3 laagjes wrap nodig. Ik gebruikte een kookring van zo’n 8 cm in doorsnede.
Doe de roomkaas met de mascarpone in een kommetje en roer door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper en voeg de gedroogde dilletopjes toe.
Snijd vervolgens de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil, en snijd de avocado helften in kleine blokjes. Sprenkel een beetje limoensap over de avocado om tegen te gaan dat deze bruin wordt.
Pak de kookring erbij en leg een uitgestoken rondje wrap op de bodem. Smeer met een klein flexibel spateltje het roomkaasmengsel in een dun laagje hierover uit. Verdeel 1/8 van de avocadoblokjes over de roomkaas en leg hier een plakje zalm op. Smeer over de zalm een tweede laagje roomkaas. Leg hier een tweede uitgestoken wrap op en herhaal het proces.
Duw het derde, en laatste, rondje wrap aan en verwijder de kookring. Je hebt nu een stevig gerookte zalm wrap taartje.
Steek 4 prikkers in het taartje en snijd met een scherp kartelmes in vieren om het taartje als hapje te serveren. Laat het als een heel taartje als je deze als voorgerecht wilt serveren.
Tips
Mocht je geen fan zijn van avocado, vervang deze dan door komkommer en laat de limoensap achterwege.Heb je nu ook spontaan zin gekregen in gerookte zalm, maar vind je het te veel werk om er een taartje van te maken? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen een wrap met de ingrediënten te bedekken en deze op de ouderwetse manier op te rollen. Net zo lekker en een tikkeltje sneller klaar.