Croissantjes gevuld met perzik en pecannoten, als dat geen overheerlijke traktatie is?
Porties: 9stuks
Ingrediënten
1blikjecroissantdeeg
1,5perzikin smalle partjes
handjepecannotenin stukjes
kaneelsuiker
eivoor insmeren
Instructies
Rol het croissantdeeg uit en verdeel volgens de stippellijnen in drie rechte stukken. De diagonale stippellijnen druk je een beetje samen zodat het een geheel wordt. Snijd elke lap deeg in 3 stukjes.
Strooi op elk stukje deeg wat kaneelsuiker en beleg met partjes perzik en wat pecannoten. Rol de croissantjes losjes op en leg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Smeer de hapjes in met een geklutst eitje en bestrooi nogmaals met kaneelsuiker.
Bak de croissantjes in ongeveer 10 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
Vers het lekkerst, maar goed verpakt prima 2-3 dagen in de koelkast te bewaren. In de vriezer tot 3 maanden.