Weer eens een hartige wafel in plaats van de zoete varianten. Deze wafels hebben een Italiaans tintje.
Porties: 12wafels
Ingrediënten
200grambloem
2tlbakpoeder
snuf zout
peper
2tlItaliaanse kruiden
50gramParmezaanse kaasgeraspt
45gramzongedroogde tomaatfijngesneden
1ei
200mlmelk
3elzonnebloemolie
Instructies
In een kom roer je bloem, bakpoeder, zout, peper, Italiaanse kruiden, kaas en tomaatjes door elkaar. Voeg het ei, melk en zonnebloemolie toe en klop met een garde tot een egaal beslag.
Verhit je wafelijzer en vet deze licht in met bijvoorbeeld een bakspray. Ik gebruik zelf een ijslepel om het beslag in het wafelijzer te scheppen, per wafel gebruik ik 1 lepel. Klap het ijzer dicht en bak de wafels tot de goudbruin kleuren. Hoe lang dit duurt verschilt per wafelijzer, houd het dus even in de gaten.
Leg de wafels op een rooster om af te koelen, of eet ze gelijk lekker warm op.
Tips
Vries je de wafels in? Doe dit dan per stuk, zijn het gelijk handige tussendoortjes om mee te nemen.
Bewaren
Goed verpakt buiten de koelkast 3-4 dagen houdbaar, in de vriezer tot 3 maanden.