Maak in een handomdraai een overheerlijke broodpudding gemaakt van suikerbrood.
Porties: 4personen
Voor een ovenschaal van ongeveer 15 x 25 cm
Ingrediënten
450gramsuikerbrood
2appelsElstar
150gramblauwe bessen
200mlmelk
1ei
2tlkaneel
poedersuikerter decoratie
Instructies
Snijd het suikerbrood in grove blokjes en doe in een grote schaal of kom. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Voeg de appelblokjes en blauwe bessen toe aan de stukjes brood en hussel door elkaar.
Klop het ei met de melk en kaneel los en schenk over het geheel. Hussel de stukjes brood door zodat ze het eimengsel goed opnemen.
Schep het mengsel over in een ovenschaal, eventueel overtollig melkmengsel kun je er weer over gieten. Zelf liet ik het achterwege.
Bak de broodpudding in ongeveer 35 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte).
Strooi er voor serveren nog wat poedersuiker over.
Bewaren
Eenmaal afgekoeld kun je broodpudding 2-3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.