Ga terug
–+ stuks
Opslaan Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Rood fruit chocolade crumble

Een schaaltje met warm rood fruit voorzien van een knapperige chocolade crumble. Helemaal lekker met een bolletje ijs erbij.
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 300 gram rood fruit vers of diepvries
  • 70 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram bloem
  • 10 gram cacaopoeder
  • snuf zout

Instructies

  • Verdeel het fruit over 4 kleine ovenvaste schaaltjes.
  • In een kom voeg je suiker, boter, bloem, cacaopoeder en zout samen. Kneed met de hand tot een kruimelig deeg.
  • Verdeel het kruimelmengsel over de schaaltjes met fruit.
  • Bak de crumble in ongeveer 20 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Tips
Ook prima te maken in een grotere ovenschaal. De temperatuur blijft hetzelfde, qua tijd heeft hij misschien iets langer nodig. Even goed in de gaten houden dus.
Bewaren
Serveer gelijk. Het deeg kun je wel prima voorbereiden en tot wel een week in de koelkast bewaren.