Gegrilde cake met slagroom en kersen is een super simpel bbq toetje. De cake heeft een knapperige buitenkant en smeuïge binnenkant.
Porties: 12personen per 1 cake
Ingrediënten
plakjescake(eventueel gehalveerd)
slagroom(zelf kloppen of gewoon een spuitbus)
kersen
Instructies
Om dit bbq toetje te maken hoef ik geen lang verhaal te schrijven. Waarschijnlijk kun je het zonder ook wel ?
Ik sneed de cake in plakjes en halveerde deze zodat je rechthoekige stukjes cake krijgt. Leg deze op de barbecue wanneer deze niet meer zo heet is en gril de cake aan beide zijden tot er goudbruine strepen ontstaan.
Leg ze op een bordje en serveer met slagroom en kersen. Ik ging voor extreem makkelijk en gebruikte een spuitbus slagroom. Je kunt natuurlijk ook je eigen slagroom met wat suiker opkloppen. Of je maakt mascarpone room, ook erg lekker.
Bewaren
In de koelkast 2-3 dagen te bewaren in een afgesloten trommel.