Heerlijke kleine handzame chocoladecakejes met een frambozenvulling. Ideaal voor Valentijn, maar uiteraard ook voor ieder ander moment.
Porties: 20stuks
Ingrediënten
Cakejes
60gramongezouten roomboter
50gramfijne kristalsuiker
50gramdonkerbruine bastersuiker
1ei(M)
60mlmelk
180grambloem
20gramcacaopoeder
1tlbakpoeder
1tlbaking soda
snuf zout
Frambozenvulling
150-200grampoedersuiker
25gramongezouten roomboter
2elongeklopte slagroom
3frambozen(voor de creme)
ongeveer 10 extra frambozen(los in de vulling)
Instructies
Cakejes
Klop boter en beide soorten suiker romig. Voeg het ei toe en mix tot deze is opgenomen, doe hetzelfde met de melk.
Bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout voeg je tegelijk toe. Mix tot deze ingrediënten zijn opgenomen en vul een spuitzak met het beslag.
Bekleed twee bakplaten met bakpapier en spuit kleine hoopjes van het beslag, die van mij waren ongeveer 4-5 centimeter in doorsnede. Zorg voor voldoende tussenruimte want ze lopen uit in de oven. In totaal moet je 40 cakejes hebben om 20 whoopies te kunnen maken.
Bak de cakejes in 10-12 minuten op 180 graden (boven en onderwarmte).
Frambozenvulling + samenstellen
Doe 150 gram poedersuiker, boter, slagroom en de 3 frambozen in een kom en mix tot een mooie crème ontstaat. Gebruik eventueel meer poedersuiker om hem steviger te maken. Het is goed om te weten dat de vulling bij het rusten ook nog iets steviger wordt.
Als de cakejes volledig zijn afgekoeld sorteer je ze op gelijke grootte. Doe de vulling in een spuitzak en halveer de extra frambozen.
Neem een cakeje en spuit hier een ring van de vulling op, in het midden plaats je een halve framboos. Plaats het tweede cakeje er bovenop en klaar is je whoopie pie. Doe dit voor alle whoopies.
Tips
Het werkt het snelst als je de helft van de cakejes met de platte kant naar boven legt. Zo kun je er achter elkaar de vulling op spuiten en ze verder afmaken.
De cakejes kunnen ondanks de slagroom gewoon buiten de koelkast bewaard worden, de suiker conserveert dit als het ware.
Bewaren
Goed verpakt buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar, in de vriezer tot 3 maanden.