De combinatie van pindakaas en chocolade vind ik zalig voor op brood, maar ik verwerk het ook graag in baksel. Deze havermoutkoekjes met pindakaas en chocolade zijn favoriet.
Porties: 12koekjes
Ingrediënten
30gramongezouten roomboter
50gramlichtbruine basterdsuiker
1ei(M)
1tlvanille-extract
100grambloem
65gramhavermout
1tlbakpoeder
snufjezout
50grampure chocolate chips+ extra ter decoratie
pindakaassmaak naar keuze
Instructies
Meng boter en suiker tot één geheel. Voeg dan het ei en de vanille-extract toe en mix tot een egaal mengsel.
De rest -bloem, havermout, bakpoeder en zout- kun je tegelijk toevoegen, mix tot een mooi deeg. Het deeg is nog ietwat plakkerig, dat is prima. Voeg de chocolate chips toe en kneed deze gelijkmatig door het deeg.
Maak balletjes van het deeg en leg deze op een plaat of rooster met een vel bakpapier. Duw in ieder balletje deeg een kuiltje dat je vult met pindakaas. Ik gebruikte ongeveer een halve tot 1 theelepel pindakaas per koekje.
Bak de havermoutkoekjes met chocolad en pindakaas in 15 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren.
Nadat ze uit de oven komen kun je er nog wat fijngehakte stukjes chocolade over strooien, zo zien ze er nog mooier uit.
Tips
Kun je geen chocolate chips vinden? Je kunt ook prima een chocoladereep in stukjes hakken.
Bewaren
Goed verpakt 2 weken houdbaar, in de vriezer tot 3 maanden.