In een kom voeg je amandelmeel, volkorenmeel, bakpoeder en zout samen, roer door elkaar.
In een tweede kom klop je het ei, melk, olie, vanille-extract en honing door elkaar. Giet bij het meelmengsels en spatel door tot de droge ingrediënten nagenoeg helemaal zijn opgenomen.
Voeg het rood fruit toe en spatel gelijkmatig door het beslag. Verdeel het beslag over 10 cupcake/muffin vormpjes (ik gebruikte siliconen vormpjes).
Bak de volkoren muffins in 15-18 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips
Je kunt prima fruit uit de diepvries gebruiken, dit deed ik zelf ook. Het gewicht is voor als het fruit ontdooid is, mocht je het nog bevroren afwegen heb je ietsjes meer nodig omdat er na ontdooien vaak vocht overblijft.
Voeg diepvriesfruit pas toe als het ontdooid is.
Ik gebruikte een mix van frambozen en blauwe bessen.
Amandelmeel is te vervangen door volkorenmeel.
Bewaren
Goed verpakt 4-5 dagen buiten de koelkast houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.