Popcorn is ontzettend makkelijk en snel te maken, ook op de barbecue! Lekker dus als toetje na de barbecue.
Ingrediënten
Stuk aluminiumfolie van ongeveer 50 cm
1elpopcorn maïs
1tlzonnebloemolie
smaakmakers naar keuze(zout, poedersuiker, kruiden, etc.)
Instructies
Scheur een stuk aluminiumfolie af en leg het op je werkblad. Schep de maïskorrels erop en voeg ook de zonnebloemolie toe. Roer voorzichtig een klein beetje door elkaar, het folie moet wel heel blijven.
Dan ‘vouw’ je een soort zakje van het aluminiumfolie. Maak hem niet te klein, er moet wel genoeg ruimte zijn voor de gepofte popcorn. Het is ook prima als er wat kiertjes in het zakje zitten, zolang ze maar niet te makkelijk open gaan.
Leg het zakje dan op de barbecue en wacht tot de korrels beginnen te poppen. Vanaf dat moment moet je opletten, als je bijna geen korrels meer hoort poppen haal je het zakje van de barbecue.
Maak een kiertje wat groter en voeg een smaakmaker naar keuze toe (als je wilt), vouw het zakje weer dicht en schud even flink heen en weer