Ga terug
+ stukjes
Boterkoek met stroopwafel
Opslaan Recept afdrukken
4.83 van 45 stemmen

Stroopwafel boterkoek

Gek op stroopwafel én boterkoek? Combineer die twee eens in slechts één recept en maak deze stroopwafel boterkoek, hij is fantastisch!
Porties: 16 stukjes
vierkante 20 x 20 cm vorm of ronde 24 cm vorm

Ingrediënten

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • half ei (M)
  • 250 gram bloem
  • 2 tl kaneel
  • snuf zout
  • 75 gram karamelblokjes eventueel fijner gesneden
  • 120 gram stroopwafel in hele kleine stukjes
  • losgeklopt ei voor insmeren, rest van halve ei

Instructies

  • Mix de boter en suiker romig. Voeg het halve ei toe (de rest is voor het afsmeren) en mix tot deze is opgenomen. Bloem, zout en kaneel kun je tegelijk toevoegen. Kneed tot een mooi deeg.
  • Voeg dan de blokjes karamel en stukjes stroopwafel toe. Kneed/mix tot ze gelijkmatig door het deeg verdeeld zijn.
  • Neem een 20x20 cm vorm (of ronde 24 cm springvorm), bekleed deze met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem. 
  • Met een bolle kant van een lepel kun je het deeg mooi glad strijken, maak hem eventueel een beetje vochtig.
  • Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en gebruik eventueel een vork om een patroon in de boterkoek te maken.
  • Bak de boterkoek in 25-30 minuten goudbruin op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Laat afkoelen en snijd in blokjes
Bewaren
Luchtdicht verpakt blijft de boterkoek buiten de koelkast zo’n 5-7 dagen goed. In de vriezer tot 3 maanden.