Gek op stroopwafel én boterkoek? Combineer die twee eens in slechts één recept en maak deze stroopwafel boterkoek, hij is fantastisch!
Porties: 16stukjes
vierkante 20 x 20 cm vorm of ronde 24 cm vorm
Ingrediënten
200gramfijne kristalsuiker
200gramongezouten roomboter
halfei(M)
250grambloem
2tlkaneel
snuf zout
75gramkaramelblokjeseventueel fijner gesneden
120gramstroopwafelin hele kleine stukjes
losgeklopt eivoor insmeren, rest van halve ei
Instructies
Mix de boter en suiker romig. Voeg het halve ei toe (de rest is voor het afsmeren) en mix tot deze is opgenomen. Bloem, zout en kaneel kun je tegelijk toevoegen. Kneed tot een mooi deeg.
Voeg dan de blokjes karamel en stukjes stroopwafel toe. Kneed/mix tot ze gelijkmatig door het deeg verdeeld zijn.
Neem een 20x20 cm vorm (of ronde 24 cm springvorm), bekleed deze met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem.
Met een bolle kant van een lepel kun je het deeg mooi glad strijken, maak hem eventueel een beetje vochtig.
Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en gebruik eventueel een vork om een patroon in de boterkoek te maken.
Bak de boterkoek in 25-30 minuten goudbruin op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Laat afkoelen en snijd in blokjes
Bewaren
Luchtdicht verpakt blijft de boterkoek buiten de koelkast zo’n 5-7 dagen goed. In de vriezer tot 3 maanden.