Aardappel als ingrediënt voor je pancakes? Klinkt misschien gek, is het niet. Deze zoete aardappel pancakes zijn namelijk fantastisch lekker.
Porties: 15stuks
Ingrediënten
320gramzoete aardappelgeschild en ongekookt
150gramGriekse yoghurt10% vet
50mlmelk
2eieren(M)
1teenknoflookgeperst
100grambloem
2tlbakpoeder
1tlgerookte paprika
peper en zout
Serveren met
Griekse yoghurt10% vet
lente uifijngesneden
peterseliefijngesneden
Instructies
Begin met het koken van de zoete aardappels. Als het water eenmaal kookt duurt het bij kleine blokjes ongeveer 10-15 minuten tot ze gaar zijn. Controleer het even door er met je vork in te prikken. Als dit makkelijk gaat en de aardappel glijdt weer van je vork zijn ze goed. Pureer de zoete aardappelen met een staafmixer en laat het mengsel afkoelen.
Doe de aardappelpuree in een kom en voeg hier de Griekse yoghurt, melk, eieren en knoflook aan toe. Roer goed door.
In een tweede kom roer je bloem, bakpoeder, gerookte paprika, peper en zout door elkaar. Voeg de inhoud toe aan de eerste kom en spatel door tot de droge ingrediënten zijn opgenomen.
Verhit wat boter of olie in een koekenpan. Met een ijslepel (of twee lepel) schep je het beslag in de pan. Spreid indien nodig iets uit met de lepel. Bak de pancakes in enkele minuten aan beide kanten gaar en goudbruin.
Serveer de pancakes met een schep Griekse yoghurt en verse lente ui en peterselie. Eet smakelijk!
Tips
Je kunt de aardappelen prima al de avond van tevoren koken. Bewaar als blokjes of puree in een afgesloten bakje in de koelkast.
Bewaren
Goed verpakt 4-5 dagen in de koelkast houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.