Recept afdrukken

Pecannoten granola met gepofte granen

Een heerlijke winterse granola met pecannoten en kaneel. Ik meng er ook nog gepofte granen doorheen wat het extra lekker maakt.
Porties: 1 pot vol

Ingrediƫnten

  • 150 gram havervlokken
  • 100 gram pecannoten fijngehakt
  • 40 gram pompoenpitten
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 2 tl kaneel
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie
  • 35 gram gepofte durum tarwe
  • 35 gram gepofte boekweit

Instructies

  • Het maken van granola is kinderlijk eenvoudig. In een kom voeg je alle ingrediĆ«nten -behalve de gepofte granen- samen, roer goed door elkaar zodat er een plakkerig mengsel ontstaat.
  • Spreid het mengsel gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola in 15 tot 20 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte). Schep het mengsel halverwege om. Laat de granola afkoelen op de bakplaat.
  • Schep daarna de gepofte granen erbij en hussel alles door elkaar.
Bewaren

In een afgesloten pot minstens 2 weken houdbaar.