Een heerlijke winterse granola met pecannoten en kaneel. Ik meng er ook nog gepofte granen doorheen wat het extra lekker maakt.
Porties: 1pot vol
Ingrediënten
150gramhavervlokken
100grampecannotenfijngehakt
40grampompoenpitten
40gramzonnebloempitten
2tlkaneel
4elhoning
3elzonnebloemolie
35gramgepofte durum tarwe
35gramgepofte boekweit
Instructies
Het maken van granola is kinderlijk eenvoudig. In een kom voeg je alle ingrediënten -behalve de gepofte granen- samen, roer goed door elkaar zodat er een plakkerig mengsel ontstaat.
Spreid het mengsel gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola in 15 tot 20 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte). Schep het mengsel halverwege om. Laat de granola afkoelen op de bakplaat.
Schep daarna de gepofte granen erbij en hussel alles door elkaar.