Recept afdrukken

Volkoren

Mijn ontbijt bestaat regelmatig uit een zelfgemaakt volkoren kaneelwafel met Griekse yoghurt, bessen en wat nootjes. Heerlijk!
Porties: 10 stuks

Ingrediƫnten

  • 380 gram volkoren meel
  • 1 el bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 el kaneel
  • 3 el honing
  • 2 eieren (M)
  • 380 ml (halfvolle) melk
  • 6 el olie

Topping

  • Griekse yoghurt
  • Blauwe bessen
  • Noten

Instructies

  • Doe de droge ingrediĆ«nten -meel, bakpoeder, zout en kaneel- in een kom en roer met een garde door elkaar.
  • Voeg dan de honing, eieren, melk en olie toe. Klop met de garde tot een egaal beslag.
  • Verhit je wafelijzer en vet deze in. Ik gebruik hier zelf een bakspray voor.
  • Afhankelijk van de grootte van je ijzer, vul je de platen met 1,5-2 ijslepels beslag. Sluit het wafelijzer en bak tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Hoe lang dat duurt verschilt per ijzer. Bij mij hadden ze ongeveer 5-7 minuten nodig.
  • Verplaats je wafels naar een rooster om af te koelen. Eenmaal klaar met bakken kun je je ontbijt of lunch verder afmaken.
  • Leg een wafel op een bord. Schep hier wat Griekse yoghurt bovenop en maak het af met bessen en nootjes.
  • Serveer gelijk.
Tips

Ook zonder topping zijn ze heerlijk :)

Bewaren

De wafels zelf kun je 1-2 dagen verpakt bewaren, daarna worden ze minder lekker. Bewaren in de vriezer kan ook, dan zijn ze tot 3 maanden houdbaar. Je kunt ze trouwens ook prima even opwarmen in de oven of magnetron!