De klassieke MonChou taart, maar dan met een heerlijke twist voor de kerstdagen.
Porties: 12personen
Voor een 20 cm bakvorm
Ingrediënten
Cake
100gramfijne kristalsuiker
100gramongezouten roomboter
2eieren(M)
100gramzelfrijzend bakmeel
snufzout
1tlgingerbread kruiden
Topping
125mlslagroom
50gramfijne kristalsuiker
1tlvanille-extract
100gramMonChou(zo’n klein pakje)
kersenvlaaivulling(volgens recept, je houdt een beetje over)
kerstsprinkles
Instructies
Begin met het maken van de cake. Hiervoor klop je suiker en boter romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot deze zijn opgenomen. Schep het zelfrijzend bakmeel erbij en voeg ook zout en gingerbread kruiden toe. Mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en spreid gelijkmatig uit.
Bak de cake in 20-25 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Laat de cake helemaal afkoelen voordat je de toppings aanbrengt. Deze vast voorbereiden kan natuurlijk wel.
De kersenvlaaivulling maak je volgens recept. De MonChou topping maak je als volgt: in een kom klop je de slagroom stijf. In een andere roer je de suiker, het vanille-extract en de MonChou romig. Voeg de slagroom eraan toe en meng rustig tot een egaal mengsel. Zet de vulling in de koelkast zodat hij nog wat kan opstijven.
Wanneer de cake volledig is afgekoeld breng je de MonChou topping aan. Daarover verdeel je de kersen. Ik hield nog wat kersenvlaaivulling over, maar gebruik gerust alles als je dat wilt.
Maak het af met kerstsprinkles naar keuze. Ik koos voor witte sneeuwvlokken als contrast op de kersentopping.
Bewaren
De cake bewaar je afgedekt in de koelkast, hier blijft hij 3-4 dagen goed. Alle onderdelen kun je overigens ook goed voorbereiden en enkele dagen bewaren.