Een sodabread in Italiaanse sferen door onder andere de toevoeging van olijven, zongedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas. Heerlijk bij een kom tomatensoep.
Porties: 1brood
Ingrediënten
500grambloem
10gramzout
1,5tlbaking soda
400mlkarnemelk
75gramzongedroogde tomaatjesin stukjes
75gramzwarte olijvenin stukjes
100gramparmezaanse kaasgeraspt
1elItaliaanse kruiden
peper
Instructies
Voeg bloem, zout, peper, baking soda, tomaatjtes, olijven en kaas samen in een kom, roer even door met een spatel.
Giet de karnemelk erbij en mix tot een samenhangend deeg. Je deeg zal wat plakkerig zijn, dat hoort zo. Verdeel het deeg in twee delen en vorm er met je handen langwerpige broden van. Omdat het zo plakkerig is, werkt het prettig om je handen eerst even in te vetten met wat (olijf)olie. Leg de broden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de broden in 25 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
Goed verpakt en buiten de koelkast 3-4 dagen houdbaar.