Recept afdrukken

Galette met pompoen en geitenkaas

Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.
Porties: 1 galette
Voor 2-4 personen, afhankelijk van wat je erbij serveert

Ingrediƫnten

Deeg

  • 200 gram bloem
  • 1 tl salie
  • 1 tl tijm
  • peper
  • snuf zout
  • 150 gram boter
  • 2-4 el koud water

Vulling

  • 400 gram pompoen in blokjes
  • 0,5 tl tijm
  • 0,5 tl salie
  • peper en zout
  • 65 gram geitenkaas
  • ei om in te smeren

Instructies

  • Voor het deeg doe je alle ingrediĆ«nten in een kom, begin met 2 eetlepels van het koude water. Kneed tot een stevig deeg, voeg indien nodig meer water toe om het soepeler te maken.
  • Verpak het deeg in folie en laat in de koelkast rusten terwijl je de vulling maakt.
  • Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan. Voeg de blokjes pompoen, tijm en salie toe. Breng op smaak met peper en zout. Roerbak in enkele minuten tot de pompoenblokjes beginnen te kleuren.
  • Rol het deeg uit op een vel bakpapier. In het midden verdeel je het pompoenmengsel over de bodem. Laat de randen ruim vrij. Verkruimel de geitenkaas en verdeer over de vulling.
  • Vouw de randen terug om de galette te vormen, dit hoeft niet netjes. Smeer de randen in met het geklutste eitje. Verplaats de galette (met bakpapier) naar een bakplaat.
  • Bak de hartige galette in 25 minuten op 220 graden (boven- en onderwarmte).
Bewaren

1-2 dagen afgedekt in de koelkast houdbaar.