Met een basis van biscuit en een vulling van jam heb je de perfecte basis voor deze heerlijke sneeuwpop taartjes.
Porties: 7taartjes
Gebruik een bakplaat van (minimaal) 30 x 40 cm.
Ingrediënten
1pakDr. Oetker Basismix Biscuittaart
5eieren
50mlwater
7eljamsmaak naar keuze
250grammascarpone
125mlslagroom
2elsuiker
Decoratie
Dr. Oetker Suikeroogjes
Zure matten
Oranje M&M®'s
Dr. Oetker Chocolate Chips
Instructies
Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Spreid het uit op een bakplaat van 30 x 40 cm en bak in ongeveer 15 minuten op 170 graden (boven- en onderwarmte).
Maak ondertussen de mascarponeroom door mascarpone, slagroom (ongeklopt) en suiker in een kom stijf te kloppen. Zet in de koelkast tot je het straks nodig hebt.
Neem twee verschillende maten ronde uitstekers, ik gebruikte een kleine van 4 cm en een grotere van 7 cm. Per sneeuwpop heb je 4 rondjes biscuit nodig, 2 van elke maat die je op elkaar stapelt.
Smeer een laagje jam tussen de twee rondjes biscuit, zorg dat je dit niet helemaal tot aan de rand smeert. Smeer de zijkanten van de stapeltjes af met een laagje mascarponeroom en plaats tegen elkaar op een bordje. Smeer als laatst de bovenkant van de taartjes in met de room.
Decoreer de sneeuwpopjes met de zure matten als sjaal (knip de uiteinden in voor een leuk effect), de suikeroogjes, oranje M&M als neus en chocolate chips als knoopjes op de buik. Je zou zelfs de chocolate chips nog wat fijner kunnen hakken en hier een mond van maken.
Tips
De sneeuwpopjes zijn het mooist als je ze vlak voor serveren pas decoreert. Afsmeren kun je wel al op voorhand doen
Je houdt natuurlijk biscuit over omdat je cirkels uit een rechthoekig stuk steekt. Met de overblijfselen zou je truffels kunnen maken! Verkruimel het biscuit, voeg er een klein beetje mascarponeroom aan toe en maak er balletjes van (en stapel ze op elkaar voor 3D sneeuwpoppen ;) )