Chocolade rotsjes speciaal voor Kerst gevuld met cranberry's en heel veel noten. Dat is smullen!
Porties: 24stuks
Ingrediënten
300grammelkchocolade
75gramcranberry'sgedroogd
75grampistachenootjesplus extra voor garnering
75gramnotenmixongezouten
25gramwitte chocolade
Instructies
Doe twee derde van de melkchocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain marie. Wanneer alle chocolade gesmolten is haal je de kom van het vuur en voeg je de overige chocolade toe. Blijf roeren tot alles is gesmolten.
Laat de chocolade afkoelen tot deze koel aanvoelt. Voeg nu de cranberry's en noten toe aan de chocolade en roer goed door.
Schep de rotsjes, oftewel kleine hoopjes, van dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Over een aantal kun je al ter decoratie wat fijngehakte pistachenootjes strooien. Laat de chocolade uitharden op een koele plek.
Om de andere rotsjes te decoreren hak je wat extra pistachenootjes fijn smelt je de witte chocolade. Decoreer de kerst rotsjes met de witte chocolade en de pistachenootjes. Laat ook dit uitharden.
Tips
Je kunt de kerst notenrotsjes lekker zelf opeten bij een kop thee of koffie, maar je kunt ze natuurlijk ook in een mooi plastic zakje doen en als (kerst)cadeautje weggeven.
Bewaren
In een afgesloten trommel op een droge en koele plek minimaal twee weken houdbaar.