Recept afdrukken

Kerstmuffins met noten en cranberry's

Deze kerst muffins zijn heerlijk gevuld met allerlei lekkers zoals cranberry's, amandelen en pistache noten en passen daarom perfect bij de kerstdagen.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • snuf zout
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie

Voor de vulling

  • 50 gram pistachenootjes grofgehakt
  • 50 gram amandelen grofgehakt
  • 40 gram cranberry's gedroogd

Voor de topping

  • handje pistachenootjes fijngehakt
  • handje amandelschaafsel

Instructies

  • Doe de lichtbruine basterdsuiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout bij elkaar in een kom, roer even door.
  • In een andere kom klop je met een garde de rasp van de sinaasappel en 50 ml van het sap samen met de eieren, melk en zonnebloemolie.
  • Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn.
  • Voeg nu de ingrediënten voor de vulling toe en spatel deze door het beslag.
  • Neem een muffinvorm die je bekleed met muffin- of cupcakepapiertjes. Verdeel het beslag over de vormpjes. Dit gaat het makkelijkste met een ijslepel. Vul ze tot ongeveer één centimeter onder de rand.
  • Garneer de muffins met een laagje fijngehakte pistache en amandelschaafsel.
  • Bak de muffins in 18-20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Afgesloten in een trommel 2-3 dagen bewaren óf bewaar ze voor maximaal drie maanden in de vriezer voor een langere houdbaarheid.