Deze kerst muffins zijn heerlijk gevuld met allerlei lekkers zoals cranberry's, amandelen en pistache noten en passen daarom perfect bij de kerstdagen.
Porties: 10stuks
Ingrediënten
120gramlichtbruine basterdsuiker
300grambloem
1tlbakpoeder
1tlbaksoda
snufzout
rasp van 1 sinaasappel
50mlsinaasappelsap
2eieren
200mlmelk
120mlzonnebloemolie
Voor de vulling
50grampistachenootjesgrofgehakt
50gramamandelengrofgehakt
40gramcranberry'sgedroogd
Voor de topping
handjepistachenootjesfijngehakt
handjeamandelschaafsel
Instructies
Doe de lichtbruine basterdsuiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout bij elkaar in een kom, roer even door.
In een andere kom klop je met een garde de rasp van de sinaasappel en 50 ml van het sap samen met de eieren, melk en zonnebloemolie.
Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn.
Voeg nu de ingrediënten voor de vulling toe en spatel deze door het beslag.
Neem een muffinvorm die je bekleed met muffin- of cupcakepapiertjes. Verdeel het beslag over de vormpjes. Dit gaat het makkelijkste met een ijslepel. Vul ze tot ongeveer één centimeter onder de rand.
Garneer de muffins met een laagje fijngehakte pistache en amandelschaafsel.
Bak de muffins in 18-20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
Afgesloten in een trommel 2-3 dagen bewaren óf bewaar ze voor maximaal drie maanden in de vriezer voor een langere houdbaarheid.