Een simpel, maar onwijs lekker recept om in een handomdraai een heerlijk en fruitige broodpudding op tafel te zetten.
Porties: 4personen
Voor een ovenschaal van ongeveer 15 x 25 cm
Ingrediënten
450gramsuikerbrood
75gramframbozenvers
120gramlemon curd
200mlmelk
1ei
1tlvanille-extract
poedersuikerter decoratie
Instructies
Snijd het suikerbrood in grove blokjes en verdeel over de ovenschaal.
Klop het ei met de melk en de vanille-extract los en schenk over het geheel. Hussel de stukjes brood eventueel door zodat ze het eimengsel goed opnemen.
Verdeel nu ook de frambozen en lemon curd met theelepels over de ovenschaal.
Bak de broodpudding in ongeveer 35 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte).
Strooi er voor serveren nog wat poedersuiker over.
Bewaren
Eenmaal afgekoeld kun je broodpudding 2-3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.