Ga terug
+ personen
Broodpudding van suikerbrood met lemon curd
Opslaan Recept afdrukken
5 van 4 stemmen

Suikerbroodpudding met frambozen en lemon curd

Een simpel, maar onwijs lekker recept om in een handomdraai een heerlijk en fruitige broodpudding op tafel te zetten.
Porties: 4 personen
Voor een ovenschaal van ongeveer 15 x 25 cm

Ingrediënten

  • 450 gram suikerbrood
  • 75 gram frambozen vers
  • 120 gram lemon curd
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • poedersuiker ter decoratie

Instructies

  • Snijd het suikerbrood in grove blokjes en verdeel over de ovenschaal.
  • Klop het ei met de melk en de vanille-extract los en schenk over het geheel. Hussel de stukjes brood eventueel door zodat ze het eimengsel goed opnemen.
  • Verdeel nu ook de frambozen en lemon curd met theelepels over de ovenschaal.
  • Bak de broodpudding in ongeveer 35 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Strooi er voor serveren nog wat poedersuiker over.
Bewaren
Eenmaal afgekoeld kun je broodpudding 2-3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.