Ga terug
+ stuks
Madeleines gingerbread
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Gingerbread madeleines met dulce de leche

Het bekende Franse cakeje speciaal op smaak gebracht voor Kerstmis door de gingerbread kruiden. Combineer met dulce de leche voor puur genot.
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren L
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter gesmolten en afgekoeld
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gram bloem gezeefd
  • 1 tl gingerbread kruiden
  • snufje zout

Serveren met

  • poedersuiker
  • dulce de leche

Instructies

  • Mix de eieren en suiker schuimig tot het drie keer in volume is toegenomen. Ga uit van minstens vijf minuten mixen.
  • Spatel de gesmolten boter en bloem in delen door het beslag. Voeg ook het vanille extract, de gingerbread kruiden en zout toe.
  • Vul een grote spuitzak, of twee kleinere, met het beslag. Laat minstens 2 uur in de koelkast rusten voordat je verder gaat.
  • Vet een madeleinevorm met precisie in en bestuif met een dun laagje bloem. Spuit het beslag in de vormpjes.
  • Bak de madeleines in 8 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Bestrooi ze voor serveren met wat poedersuiker en vergeet de dulce de leche niet om ze in te dippen.
Tips
Geen spuitzak in huis? Het beslag kan ook met twee theelepels in de vorm geschept worden.
Bewaren
In een afgesloten (koek)trommel blijven de madeleines 2-3 dagen goed.