Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
stuks
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
5
van
2
stemmen
Gingerbread madeleines met dulce de leche
Het bekende Franse cakeje speciaal op smaak gebracht voor Kerstmis door de gingerbread kruiden. Combineer met dulce de leche voor puur genot.
Porties:
24
stuks
Ingrediënten
2
eieren
L
150
gram
fijne kristalsuiker
125
gram
ongezouten roomboter
gesmolten en afgekoeld
1
tl
vanille extract
150
gram
bloem
gezeefd
1
tl
gingerbread kruiden
snufje
zout
Serveren met
poedersuiker
dulce de leche
Instructies
Mix de eieren en suiker schuimig tot het drie keer in volume is toegenomen. Ga uit van minstens vijf minuten mixen.
Spatel de gesmolten boter en bloem in delen door het beslag. Voeg ook het vanille extract, de gingerbread kruiden en zout toe.
Vul een grote spuitzak, of twee kleinere, met het beslag. Laat minstens 2 uur in de koelkast rusten voordat je verder gaat.
Vet een madeleinevorm met precisie in en bestuif met een dun laagje bloem. Spuit het beslag in de vormpjes.
Bak de madeleines in 8 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bestrooi ze voor serveren met wat poedersuiker en vergeet de dulce de leche niet om ze in te dippen.
Tips
Geen spuitzak in huis? Het beslag kan ook met twee theelepels in de vorm geschept worden.
Bewaren
In een afgesloten (koek)trommel blijven de madeleines 2-3 dagen goed.