Ga terug
+ servings
BOKKENPOOTJES
Recept afdrukken
4.70 van 23 stemmen

Bokkenpootjes

Bokkenpootjes, wie kent ze niet? Deze zoete lekkernij is nog veel lekkerder als je het zelf maakt. Probeer ze zeker eens uit!
Porties: 12 Grote(re) koekjes

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 25 gram bloem
  • 50 gram amandelschaafsel

Crème + dippen

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 120 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1-2 el ongeklopte slagroom (of melk)
  • 150 gram pure chocolade

Instructies

  • klop de eiwitten met de suiker stijf. Voeg het amandelmeel en bloem toe, spatel dit rustig en voorzichtig door de eiwitten.
  • Vul een spuitzak met ronde gladde spuitmond (ongeveer Ø 1 cm) met het schuimmengsel en spuit amandelschuimpjes van ongeveer 9 cm lang. Let op: je hebt er dus 24 nodig om 12 bokkenpootjes te kunnen maken.
  • Wanneer alle schuimpjes zijn gespoten, kun je ze voorzien van een laagje amandelschaafsel. Wrijf het schaafsel tussen je vingers wat fijner en strooi het dan over de schuimpjes.
  • Bak de schuimpjes in 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Haal de schuimpjes van het bakpapier wanneer ze zijn afgekoeld en maak van setjes van gelijke grootte. Maak de crème door boter, poedersuiker, vanille-extract en slagroom in een kom tot een romig mengsel te mixen. Vul een spuitzak met het mengsel.
  • Knip het puntje van de spuitzak (of gebruik een spuitmondje met kleine opening en spuit een dun laagje crème op de helft van de schuimpjes. Plaats de overgebleven schuimpjes op de crème, zo lijkt het al op een echt bokkenpootje.
  • Leg de bokkenpootjes even in de koelkast terwijl je de chocolade smelt. Smelt twee derde van de chocolade au bain-marie, wanneer dit is gesmolten haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Blijf roeren tot alle chocolade is gesmolten.
  • Haal de bokkenpootjes uit de koelkast en dip de uiteinden in de chocolade. Leg ze op een vel bakpapier zodat de chocolade uit kan harden.
Bewaren
De bokkenpootjes zijn in een trommel ongeveer een week houdbaar, de schuimpjes kunnen wel iets zachter worden door het vocht uit de crème.