Een lekker recept met slechts 5 ingrediënten: kruidige kip uit de oven. Ik probeerde het recept uit en was enthousiast!
Porties: 2Personen
Ingrediënten
400gramaardappels
400gramkippenbouten/poten
6enenKnoflook
2Takjesverse rozemarijn
1citroen
Extra smaakmakers
olijfolie, zeezout, zwarte peper
Instructies
Schrob de aardappels en snijd ze in plakken van ongeveer 4 mm. Leg ze met de kippenbouten, halve eetlepel olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper in een braadslede van 25 x 30 cm. Kneus de ongepelde tenen knoflook en voeg deze toe.
Hussel het geheel goed door elkaar, haal de kippenbouten eruit en spreid de laag aardappels gelijkmatig uit. Schuif de braadslede in de oven, plaats daarboven een rooster waar je de twee kippenbouten met het vel naar boven op legt.
Laat 40 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte)in de oven staan.
Schep de aardappels daarna door elkaar en haal de kippenbouten van het rooster, leg deze op de aardappels. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes, schil met een dunschiller reepjes van de citroenschil en roer deze door 1 tl olijfolie en sprenkel dit mengsel over de kippenbouten en aardappels. Pers de helft van het citroensap erbij.
Zet de braadslede nog eens 10 minuten op 180 graden in de oven, of tot de bouten gaar en goudbruin zijn.