Recept afdrukken

Groenten frittata

Een heerlijke groenten frittata gevuld met broccoli, paprika en tomaatjes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 75 gram broccoli
  • 75 gram paprika
  • 75 gram tomaatjes
  • 3 eieren
  • 150 ml kookroom
  • zout en peper
  • 2 handjes geraspte mozzarella
  • 3 el ricotta

Instructies

  • Maak de broccoli en paprika schoon en snijd in kleine(re) stukjes. Doe een scheutje olie in een ovenbestendige pan en roerbak de groenten in een paar minuten, zet daarna het vuur uit. Halveer de tomaatjes en voeg toe aan de groenten, hussel door elkaar.
  • Verdeel de groenten gelijkmatig over de bodem van een ovenbestendige pan (als je hier nog niet in geroerbakt hebt) of ovenschaal.
  • Klop in een kom de eieren, kookroom en het zout en peper door elkaar. Voeg de geraspte kaas toe, roer door en giet over de groenten in de pan of ovenschaal. Verdeel de ricotta met twee theelepels over de frittata.
  • Zet de pan in een voorverwarmde oven van 200°C (boven- en onderwarmte) en bak in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
  • Serveer met wat (versgebakken) brood.
Tips

Belangrijk is dat je een pan gebruikt die ook in de oven kan. Heb je niet zo’n pan? Bak dan de groenten eerst in een (gewone) pan en schep daarna alles over in een ingevette ovenschaal. Je kunt hierna de stappen vervolgen.

Bewaren

Afgekoeld en afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar.