Go Back
+ servings

Chocolade wafels

Zelfgemaakte wafels zijn altijd erg lekker. Maar deze chocolade wafels zijn nog veel lekkerder! Met een topping van fruit of slagroom maak je ze helemaal af.
Porties: 12 wafels

Ingrediënten

  • 350 gram bloem
  • 30 gram cacao
  • 1 el bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 380 ml melk (halfvol)
  • 6 el zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram pure chocolate chips

Instructies

  • Doe de droge ingrediënten (bloem, cacao, bakpoeder, zout en suiker) in een kom en roer met een garde door elkaar.
  • Voeg dan de eieren, melk, olie en vanille extract toe. Klop met de garde tot een egaal beslag. Voeg nu de chocolate chips toe en roer rustig door het beslag.
  • Verhit het wafelijzer en vet deze in met bakspray of gebruik een hittebestendige kwast met gesmolten boter of olie.
  • Afhankelijk van de grootte van je ijzer, vul je de platen met 1,5 ijslepel beslag. Bak de wafels in ongeveer 5-7 minuten gaar en plaats op een rooster om af te koelen.
Bewaren

In een afgesloten trommel of blik kun je de wafels 5-7 dagen bewaren (buiten de koelkast). Door ze in te vriezen kun je ze tot 3 maanden bewaren.