Deze gevulde courgette met gehakt en paprika is een heerlijk avondmaal. En ook nog eens hartstikke makkelijk te maken!
Porties: 1- 2 personen
Ingrediënten
1courgette
1sjalot
150gramgehakt
1teentje knoflook(fijn geperst)
1rode paprika
30gramgeraspte kaas
peper en zout
Instructies
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte). Halveer de courgette en verwijder de zaadlijsten.
Verhit een beetje olie in een pan. Snipper het sjalotje en bak glazig. Voeg het gehakt, de knoflook, peper en zout toe en bak dit rul. Snijd de paprika in kleine stukjes en voeg toe. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout of kruiden naar keuze.
Vul de courgettehelften rijkelijk met de vulling en bestrooi met kaas. Plaats de gevulde courgettes op je bakplaat en zet deze 15 minuten in de oven.
Serveer eventueel met rijst of gebakken aardappeltjes.
Tips
Ik hou wel van een courgette met een bite. Als je de courgette wat zachter wil bakken, kun je de courgette helften na stap 1 alvast 10 minuten in de oven bakken en daarna pas vullen.
Bewaren
De gevulde courgette smaken vers uit de oven het lekkerst, maar je kunt ze ook maximaal twee dagen in de koelkast bewaren. Wel even opnieuw opwarmen.