Opgerolde flammkuchen met heerlijke topping. Waarom niet? Deze smeuïge flammkuchen broodjes zijn een superlekkere variant van de originele knapperige flammkuchen!
Porties: 12stuks
Ingrediënten
300grambloem
4gramdroge gist
snufzout
180mlwater(lauwwarm)
2elolijfolie
Voor de topping
75gramcrème fraîche
100gramdun gesneden plakjes spek
1/2rode ui(fijngesnipperd)
peper en zout
Instructies
Vet een rechthoekige ovenschaal van ± 16 x 25 cm in. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg waar je een vliesje van kunt trekken. Laat het deeg 1 uur rijzen of tot het in volume is verdubbeld.
Rol het deeg uit tot een 0,5 cm in dikte in de vorm van een rechthoek. De maat luistert niet heel nauw, je wilt er uiteindelijk 12 broodjes uit kunnen halen. Bestrijk met de crème fraîche, bestrooi met peper en zout en verdeel de gesnipperde rode ui hierover.
Als laatste bekleed je het deeg met de plakjes spek en rol het deeg met vulling over de lengte op. Snijd met een scherp mes in 12 gelijke stukken en verdeel over de ovenschaal.
Bak de flammkuchen broodjes in een voorverwarmde oven van 225 °C (boven- en onderwarmte) in 22-25 minuten goudbruin en gaar.
Tips
Bewaren: In een trommel of luchtdicht verpakt zijn de broodjes nog 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast.