Zelf brood maken is hartstikke leuk omdat je er heel goed mee kunt variëren. Dit cheddar-chorizo sodabread is wel een héle lekkere variatie.
Porties: 1brood
Ingrediënten
500grambloem
10gramzout
1,5tlbaking soda
400mlkarnemelk
150gramcheddar(geraspt)
120gramchorizo(in stukjes gesneden en uitgebakken)
peper
Instructies
Voeg bloem, zout, peper, baking soda, chorizo en cheddar samen in een kom, roer even door met een spatel.
Giet de karnemelk erbij en mix tot een samenhangend deeg. Je deeg zal wat plakkerig zijn, dat hoort zo. Stort het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm met je handen tot een ovaal brood. Omdat het zo plakkerig is, werkt het prettig om je handen eerst even in te vetten met wat (olijf)olie.
Bak het brood in 35-40 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
Bewaren: Buiten de koelkast en goed verpakt ongeveer 3-4 dagen te bewaren.