Ga terug
Opslaan Recept afdrukken
4 van 3 stemmen

Sinaasappel mini muffins

Geen zin om uren in de keuken te staan? Dan zijn deze sinaasappel mini muffins perfect voor jou. Binnen een mum van tijd heb jij deze lekkere muffins gemaakt!
18 - 20 stuks

Ingrediënten

  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram patentbloem
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 0,5 tl baking soda
  • snuf zout
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1 ei M
  • 125 ml halfvolle melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 2 el sap van de sinaasappel
  • 1 tl vanille-extract
  • parelsuiker

Instructies

  • Neem twee beslagkommen. In de ene doe je suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout en sinaasappelrasp. Neem een garde en roer het door elkaar.
  • In de tweede kom doe je het ei, melk, zonnebloemolie, sinaasappelsap en vanille extract. Klop met een garde door elkaar. Giet het mengsel dan gelijk bij de droge ingrediënten en gebruik de garde, of een spatel, om er een mooi beslag van te roeren. Er mogen best wat klontjes in zitten, dat is bij een muffin beslag nooit zo’n probleem. Roer of mix in ieder geval niet te lang, dat maakt muffins taai.
  • Zet papieren minimuffin vormpjes in een minimuffin bakplaat en vul ze voor 3/4 met het beslag. Bestrooi met de parelsuiker.
  • Bak de minimuffins in 15 minuten goud-oranje van kleur in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Tip: Parelsuiker is helaas niet standaard te koop in supermarkten. Je vindt het bij speciaalzaken en soms ook bij reform- of natuurwinkels. De beste optie is om de suiker online te bestellen. Je kunt het natuurlijk ook achterwege laten in dit recept.
  • Tip: Muffinvormpjes mogen best hoog gevuld worden, dan komt er een mooie bol op als ze gaan rijzen in de oven.
  • Bewaren: luchtdicht verpakt, op een droge en koele plek ongeveer 5 dagen houdbaar. Invriezen kan ook, dan zijn ze tot 3 maanden te bewaren.