Wentelteefjes met geitenkaas, peer en walnoten
Geitenkaas, walnoten, peren én een beetje honing zijn een heerlijke combinatie. Deze wentelteefjes met geitenkaas, peer en walnoten zijn daarom ook erg smakelijk.
2-3 personen
- 4-6 sneetjes vloerbrood (afhankelijk van de dikte van de sneetjes brood)
- 2 eieren (M)
- 250 ml melk
- peper en zout
- 100 gram geitenkaas
- 1 peer
- handje walnoten
- honing
Klop de eieren met de melk los en breng op smaak met een beetje zout en peper. Neem een schaal of bakje dat groot genoeg is om de sneetjes brood in te dopen, een vleeswaren bakje is hiervoor bij uitstek geschikt. Zorg dat het brood het eimengsel goed op kan nemen door het te keren.
Verwarm in een pan een klontje boter. Als de boter gesmolten is leg je het wentelteefje in de pan. Draai hem geregeld om tot beide kanten goudbruin zijn.
Schil de peer en snijd in partjes, verwijder ook het klokhuis. Verkruimel de geitenkaas en breek de walnoten in kleine stukjes. Verdeel over ieder bord twee wentelteefjes en maak af met partjes peer, geitenkaas, walnoten en honing. Serveer direct.
Deze wentelteefjes zijn het lekkerste vers en hebben nauwelijks voorbereidingstijd. Een ideale lunchmaaltijd dus.