Supermakkelijk en schandalig lekker: Brownie truffels. Dit smeuige hapje bomvol chocolade is echt een guilty pleasure!
Porties: 25stuks
Ingrediënten
recept voor brownies
450grammelkchocolade
sprinkles
Instructies
Bak de brownie volgens het recept en verkruimel de nog warme brownie boven een kom.
Draai balletjes van de warme brownie en zet deze in de koelkast, of kort in de vriezer, om af te koelen en stevig te worden.
Ondertussen smelt je twee derde, 300 gram, van de melkchocolade au bain marie. Wanneer dat gesmolten is, haal je de kom van de warmtebron en voeg je de rest van de chocolade toe. Blijf roeren tot deze ook gesmolten is en breng terug tot de gewenste temperatuur. Lees hier hoe je chocolade kunt tempereren zonder thermometer.
Haal de balletjes uit de koelkast en dip ze stuk voor stuk in de chocolade. Na het dippen leg je ze op een velletje bakpapier en decoreer je ze met sprinkles.
Laat uitharden voordat je ze serveert.
Bewaren
Zo’n 4-5 dagen in een afgesloten bakje op een droge en koele plek (buiten de koelkast) bewaren.