Met maar 3 ingrediënten is het recept voor deze kokosmakronen erg simpel en ze smaken ook hartstikke lekker!
VOOR 20-22 STUKS
Ingrediënten
4eiwittenM
175gramfijne kristalsuiker
200gramkokosrasp
Instructies
In een vetvrije kom klop je de eiwitten met de suiker goed stijf. Voeg dan het kokosrasp toe en spatel dit gelijkmatig door de meringue.
Gebruik een ijslepel om de kokosmakronen te vormen (met 2 lepels kan ook), schep de meringue uit de kom met de ijslepel en zorg dat je deze glad afstrijkt aan de rand. Schep de makronen op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze zetten in de oven nauwelijks uit, dus er is niet heel veel tussenruimte nodig.
Bak de makronen in 20-25 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
Bewaren: In een afgesloten trommel blijven de kokosmakronen ongeveer een week goed.