Recept afdrukken

Vanillesuiker

Vanillesuiker is natuurlijk veel lekkerder wanneer je het zelf maakt. En je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig: suiker en vanillestokjes. Makkelijk en lekker!

Ingrediënten

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 2 vanillestokjes

Instructies

  • Doe de suiker in een kom. Snijd de vanillestokjes open en schraap het merg eruit. Voeg dit merg toe aan de suiker en roer het er doorheen. Zelf wreef ik de vanille er met mijn vingers doorheen om zo te zorgen dat het mooi gelijkmatig verdeeld is en er geen ‘klontjes’ vanille ontstaan.
  • Giet de helft van de suiker in een afsluitbare pot en steek de vanillestokjes erin, vul de pot dan verder met de rest van de suiker.
  • Je kunt je zelfgemaakte vanillesuiker nu gelijk gebruiken, maar na twee weken zal de smaak nog beter zijn.
  • Is je pot vanillesuiker bijna leeg? Vul hem dan aan met nieuwe suiker. De stokjes geven hun smaak natuurlijk niet eindeloos lang af, dus voeg die af en toe ook toe en meng het merg dan weer door de suiker.