Sinaasappel curd
Deze heerlijke sinaasappel curd is zo gemaakt en perfect om te gebruiken in verschillende soorten desserts.
Porties: 500 ml
- 6 eidooiers (M)
- 175 gram fijne kristalsuiker
- rasp en sap van 2 sinaasappels (150 ml sap)
- 100 gram ongezouten roomboter
Doe de eidooiers met de suiker, het sap en de rasp in een steelpan en roer door elkaar.
Zet de pan op middelhoog vuur en breng het geheel, waarbij je rustig met de garde roert, aan de kook. Zodra het kookt zal de sinaasappel curd dikker worden. Kook voor 5 minuten door en voeg in de laatste minuut de boter toe. Zodra het 5 minuten heeft gekookt en de boter is gesmolten haal je de pan van het vuur.
Giet de hete sinaasappel curd over in een hittebestendige kom of weckpot en laat volledig afkoelen. Zodra de curd is afgekoeld bewaar je deze maximaal twee weken in de koelkast.
- Bewaren: Als je de weckpot(ten) van tevoren uitkookt kun je de sinaasappel curd tot wel een jaar bewaren op een koele en donkere plek buiten de koelkast. Voor het beste resultaat draai je de deksel er direct op terwijl de curd nog heet is en laat je deze op de kop afkoelen.