Recept afdrukken

Frangipane

Frangipane is een hele lekkere basis voor allerlei soorten gebak. De amandelsmaak is typerend voor dit basisrecept en super lekker!

Ingrediƫnten

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 100 gram ongezouten roomboter

Instructies

  • Roer amandelmeel en suiker door elkaar in een kom. Voeg de eieren toe en mix op een lage stand tot deze zijn opgenomen. Doe hetzelfde met de boter.
  • Frangipane gebruik je als vulling in een taart, vaak wordt het gecombineerd met fruit.
  • Voor de baktijd houd je het recept aan. Mocht je zelf gaan combineren met recepten kan het zijn dat je de baktijd iets moet aanpassen. Hoeveel verschilt per recept, maar een richtlijn is om te controleren of de vulling gaar is dat je het ziet aan de kleur (begint mooi goudbruin te kleuren). Een betere check is met een prikker. Als deze er schoon uitkomt is de vulling gaar.

Tips

  • Bewaren: ongebakken frangipane kun je een paar dagen afgedekt in de koelkast bewaren, of tot 3 maanden in de vriezer.