Frangipane is een hele lekkere basis voor allerlei soorten gebak. De amandelsmaak is typerend voor dit basisrecept en super lekker!
Ingrediënten
100gramamandelmeel
100gramfijne kristalsuiker
2eieren(M)
100gramongezouten roomboter
Instructies
Roer amandelmeel en suiker door elkaar in een kom. Voeg de eieren toe en mix op een lage stand tot deze zijn opgenomen. Doe hetzelfde met de boter tot er een smeuïge en egale massa is ontstaan.
Frangipane gebruik je als vulling in een taart, galette, tartelette of cake en moet nog gebakken worden voordat je het kunt eten.
Tips
Voor de baktijd houd je het recept aan. Mocht je zelf gaan combineren met recepten kan het zijn dat je de baktijd iets moet aanpassen. Hoeveel verschilt per recept, maar een richtlijn is om te controleren of de vulling gaar is dat je het ziet aan de kleur (begint mooi goudbruin te kleuren). Een betere check is met een prikker. Als deze er schoon uitkomt is de vulling gaar.