Dol op Kinder chocolade? Wie niet? Deze no bake Kinder chocolade mini cheesecakes zijn dan echt perfect voor jou!
Porties: 6stuks
Ingrediënten
100-120gramkoekjes(ik gebruikte digestives)
200gramroomkaas
125gramKinder chocolade
200mlslagroom
1elfijne kristalsuiker
extra Kinder chocolade ter decoratie
Instructies
Verkruimel de koekjes tot fijne kruimels/stukjes, ik doe dit zelf met de hand. Verdeel de koekkruimels over de bakjes.
Roer de roomkaas los in een kom. Smelt de Kinder chocolade au Bain-marie. Terwijl de chocolade aan het smelten is klop je de slagroom met suiker stijf. Schep 4 (volle) eetlepels slagroom in een apart schaaltje, dit gebruik je straks voor de decoratie.
Voeg de gesmolten chocolade toe aan de roomkaas, roer door elkaar. Wanneer dit bijna volledig is opgenomen voeg je de slagroom toe. Spatel rustig door tot het mengsel egaal van kleur is. Verdeel het over de bakjes en strijk de bovenkant recht.
Met twee eetlepels vorm je de apart gehouden slagroom tot quenelles (soort langwerpig balletje), leg op elk cheesecakeje een quenelle. Zet de schaaltjes afgedekt in de koelkast voor minimaal 1 uur.
Voor serveren halveer je een aantal Kinder chocoladereepjes in de lengte, decoreer de kleine cheesecakejes hiermee.
Tips
Bewaren: afgedekt in de koelkast zo’n 3-4 dagen houdbaar.