Mini quesedilla's met spinazie
Deze mini quesedilla's met spinazie en pesto zijn een heerlijk hapje voor op een feestje of een picknick. Of misschien voor de lunch. Lekker zijn ze in ieder geval zeker!
Porties: 16 hapjes
- 4 mini tortilla’s
- groene pesto (volgens recept)
- spinazie (vers)
- zongedroogde tomaatjes (in stukjes)
- feta (in blokjes)
- geraspte kaas
- peper en zout
Smeer de helft van de tortilla’s in met een dun laagje pesto. Verdeel hier wat blaadjes spinazie overheen. Daarna volgen de zongedroogde tomaatjes, fetablokjes en geraspte kaas. Sluit af met peper en zout naar smaak.
Leg de kale tortilla’s hier bovenop en zet een koekenpan op het fornuis. Wanneer deze heet is leg je er een quesedilla in, bak deze aan beide kanten goudbruin tot de kaas is gesmolten. Om te voorkomen dat de helft van de vulling eruit valt tijden het omkeren (of ben ik de enige die dit heeft?) kun je hem eerst naar een bord verplaatsen. Tussen twee borden omdraaien en weer terug de pan in laten glijden. Heel simpel en geen geknoei.
Snijd de quesedilla’s in kleine puntjes en server gelijk.
- Tip: Je kunt natuurlijk eenvoudig meer tortilla’s gebruiken als je meer hapjes wilt maken.
- Tip: Je kunt de quesedilla’s ook bereiden tussen de twee platen van een grill.