Ga terug
+ servings
GEVULDE BLADERDEEGKOEKJES MET SINAASAPPEL CURD bakken
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Gevulde bladerdeegkoekjes met sinaasappel curd

Gevulde bladerdeegkoekjes met sinaasappel curd klinkt natuurlijk ontzettend lekker. En dat is het ook! De zelfgemaakte sinaasappel curd maakt het helemaal af!
Porties: 20 koekjes

Ingrediënten

Instructies

  • Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat 10 minuten ontdooien. Snijd ieder plakje bladerdeeg in vieren. Neem 20 kleine plakjes en leg op ieder een flinke theelepel curd. Strijk een beetje uit, maar houd een halve centimeter voor de rand vrij.
  • In de overige plakjes snijd je horizontale inkepingen, waarbij je opnieuw minstens een halve centimeter voor de rand vrijhoudt.
  • Plaats de plakjes bladerdeeg met inkepingen op de bladerdeeg met sinaasappel curd en duw de randen met een vork goed aan.
  • Klop het ei los en smeer je bladerdeegkoekjes er mee in. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 220 °C (boven- en onderwarmte) in 15 minuten krokant en goudbruin.

Tips

  • Tip: Een plak bladerdeeg geeft twee koekjes. Afhankelijk van hoeveel plakken bladerdeeg je uit de vriezer haalt, kun je het recept makkelijk kleiner of groter maken.
  • Bewaren: Je bewaart de koekjes 3-4 dagen in een afgesloten trommel. Houd er wel rekening mee dat bladerdeeg bij het bewaren zijn knapperigheid verliest. De koekjes zijn daarom het lekkerst als je ze zo snel mogelijk opeet.