Appeltaart ijshoorntjes
Deze appeltaart ijshoorntjes zijn perfect voor de zomer, maar eigenlijk gedurende het hele jaar. Ze zijn ontzettend snel te maken en heel erg lekker!
Porties: 6 stuks (ongeveer)
- 1 grote appel
- 1 el suiker
- 0,5 - 1 tl kaneel
- 75 gram noten
- 6 ijshoorntjes
- Slagroom (opgeklopt)
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine blokjes. Voeg de suiker, kaneel en noten toe en zet het vuur laag aan. Blijf roeren tot de appeltjes zacht beginnen te worden en een beetje karamelliseren.
Je kunt het gelijk warm in de hoorntjes scheppen, maar ik vind het lekkerder om het af te laten koelen tot kamertemperatuur. Belangrijk is dat je de hoorntjes pas vult wanneer je ze wilt serveren, anders zullen ze zacht worden.
Vul de hoorntjes tot de rand met het appelmengsel en maak het af met een toefje slagroom.
- Bewaren: direct serveren of hoorntje en vullingen los van elkaar bewaren.