Deze appeltaart ijshoorntjes zijn perfect voor de zomer, maar eigenlijk gedurende het hele jaar. Ze zijn ontzettend snel te maken en heel erg lekker!
Porties: 6stuks (ongeveer)
Ingrediënten
1grote appel
1el suiker
0,5 - 1tlkaneel
75gramnoten
6ijshoorntjes
Slagroom(opgeklopt)
Instructies
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine blokjes. Voeg de suiker, kaneel en noten toe en zet het vuur laag aan. Blijf roeren tot de appeltjes zacht beginnen te worden en een beetje karamelliseren.
Je kunt het gelijk warm in de hoorntjes scheppen, maar ik vind het lekkerder om het af te laten koelen tot kamertemperatuur. Belangrijk is dat je de hoorntjes pas vult wanneer je ze wilt serveren, anders zullen ze zacht worden.
Vul de hoorntjes tot de rand met het appelmengsel en maak het af met een toefje slagroom.
Tips
Bewaren: direct serveren of hoorntje en vullingen los van elkaar bewaren.