Ga terug
+ gram (ongeveer)
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Olijventapenade

Een erg makkelijk én erg lekker recept voor olijventapenade. Heerlijk met een stokbroodje als tussendoortje. 
Porties: 150 gram (ongeveer)

Ingrediënten

  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 3 ansjovis filets
  • 1 teen knoflook
  • rasp van 1/2 citroen
  • 10 gram kappertjes
  • 2-3 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie en peper en zout in een keukenmachine. Voeg 1 el olijfolie toe en maal zo fijn mogelijk. Voeg nogmaals 1 el olijfolie toe en mix. Indien gewenst voeg je nog een keer 1 el olijfolie toe voor een smeuïg resultaat. Blijft jouw tapenade droog? Voeg gerust nog een eetlepel olijfolie toe.
  • Breng jouw olijventapenade verder op smaak met een beetje peper en eventueel nog wat zout.

Tips

  • Bewaren: de tapenade is afgedekt in de koelkast zo’n 3-4 dagen te bewaren. Serveer op kamertemperatuur voor de beste smaak.