Olijventapenade
Een erg makkelijk én erg lekker recept voor olijventapenade. Heerlijk met een stokbroodje als tussendoortje.
Porties: 150 gram (ongeveer)
- 100 gram zwarte olijven zonder pit
- 3 ansjovis filets
- 1 teen knoflook
- rasp van 1/2 citroen
- 10 gram kappertjes
- 2-3 el olijfolie
- peper en zout
Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie en peper en zout in een keukenmachine. Voeg 1 el olijfolie toe en maal zo fijn mogelijk. Voeg nogmaals 1 el olijfolie toe en mix. Indien gewenst voeg je nog een keer 1 el olijfolie toe voor een smeuïg resultaat. Blijft jouw tapenade droog? Voeg gerust nog een eetlepel olijfolie toe.
Breng jouw olijventapenade verder op smaak met een beetje peper en eventueel nog wat zout.
- Bewaren: de tapenade is afgedekt in de koelkast zo’n 3-4 dagen te bewaren. Serveer op kamertemperatuur voor de beste smaak.