Passievrucht panna cotta
Een heerlijk fris toetje waar je echt een zomergevoel van krijgt: passievrucht panna cotta. Dit lekkere dessert zal bij iedereen wel in de smaak vallen!
Porties: 4 personen
- 4 blaadjes gelatine
- 500 ml slagroom
- 2 tl vanille extract
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 50 ml passievrucht sap
Voor de topping
- 3-4 passievruchten
- 100 ml water
- 2 el fijne kristalsuiker
- 1 el water
- 1 el maïzena
Laat de blaadjes gelatine zo’n 5 minuten weken in een schaaltje koud water. In een pannetje breng je de slagroom aan de kook. Voeg de suiker, sap en vanille toe en roer tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur, knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan het slagroom mengsel. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost.
Verdeel het mengsel over vier glaasjes. Je kunt ook ramekins gebruiken. Laat op het aanrecht staan tot het mengsel lauwwarm is, dek vervolgens af met vershoudfolie en zet in de koelkast. Laat minimaal 3 uur staan.
Voor de topping doe je het vruchtvlees van de passievruchten met het water en de suiker in een pannetje. Breng langzaam aan de kook. Maak ondertussen een mengsel van de eetlepel water en maïzena. Roer goed door en voeg toe aan de passievruchmengsel. Blijf roeren tot je een dikke passievruchtensaus hebt en haal van het vuur. Giet de saus over in een schaaltje en laat afkoelen. Giet over de opgesteven panna cotta en serveer.
- Bewaren: de passievrucht panna cotta is in de koelkast voor 3-4 dagen te bewaren.