De klassieke bruschetta is een bekend hapje in de Italiaanse keuken. Een super lekkere frisse variant is deze Appel-geitenkaas bruschetta. Een heerlijk recept voor bij de borrel of bij de lunch.
Porties: 16stuks
Ingrediënten
1ciabattabrood
1teentjeknoflook
flinke scheut olijfolie
peper en zout
200gramgeitenkaas
2knepenhoning
1appel
1-2handjeswalnoten
extra honing
Instructies
Pers het teentje knoflook uit en doe dit samen met een scheut olijfolie, peper en zout in een kommetje. Roer door en laat even staan. Snijd de ciabatta in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik en leg deze op een bakplaat. Met een bakkwastje smeer je ze in met het olijfolie mengsel.
Zet de plakjes ciabatta ongeveer 10 minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte) zodat ze lekker knapperig worden.
Laat even afkoelen, ondertussen kun je wel vast de topping voorbereiden.
Doe de geitenkaas in een schaaltje, het is handig als deze een beetje op kamertemperatuur is zodat je het makkelijk kunt doorroeren en smeren (je kunt ook al smeerbare geitenkaas kopen eventueel). Voeg 2 flinke knepen honing toe en roer door elkaar tot een egale spread.
Snijd een appel in 4 partjes en verwijder het klokhuis, snijd de partjes in dunne plakjes. Neem de walnoten en hak deze in kleinere stukjes.
Wanneer de bruschetta’s zijn afgekoeld kun je de geitenkaas verdelen over de sneetjes ciabatta. Leg hier een paar partjes appel bovenop en strooi er wat walnoten overheen. Om het af te maken kun je nog een beetje extra honing over de appel-geitenkaas bruschetta’s drizzelen.
Tips
Bewaren: de broodjes zelf kun je prima voorbereiden, bewaar ze max 1-2 dagen in een afgesloten zak. Eenmaal belegd kun je ze het best zo snel mogelijk serveren.